Bel ons 059 701200

Waarom Winterbanden?

In België zakt de buitentemperatuur gemiddeld een half jaar lang, van oktober tot maart, onder de 7° C. Rijden met zomerbanden is op dat moment een echt veiligheidsrisico. De koude maakt het rubber van de banden immers hard, waardoor hun grip op het wegoppervlak vermindert. De oplossing? Winterbanden!

Rijden of Glijden?

Wist u dat het ongevallenrisico in de winter zes maal hoger ligt dan in de zomer?  Dat ligt niet alleen aan het wegdek dat er spekglad bijligt, maar ook aan de banden van uw wagen. De vier banden van uw wagen vormen uw énig contact met het wegdek.  Het is dus van groot belang dat zij met zorg uitgekozen worden.

remmen-op-sneeuw.jpg


Schakel tijdig over van zomer- op winterbanden.


Voor uw banden begint de winter niet met sneeuw of ijs, maar al vanaf 7°C. De rubbermix van zomerbanden wordt dan harder waardoor de grip van de zomerbanden op glad en nat wegdek merkbaar vermindert.  Met winterbanden is de remafstand bij temperaturen onder 7°C beduidend korter! Op koud en nat wegdek, bij ijzel en sneeuw zijn ze onklopbaar!

Zijn 2 banden niet genoeg?

Met slechts 2 winterbanden op de aangedreven as, garandeert u alleen uw trekkracht bij het optrekken. Om uw voertuig beter onder controle te houden en veiliger te rijden, wordt het aanbevolen om uw auto uit te rusten met 4 winterbanden.
Winterbanden aanbrengen op de vooras kan de grip achteraan verminderen. U loopt ook het risico dat het voertuig gaat draaien en makkelijker achterstevoren kan gaan.
Slechts twee winterbanden aanbrengen op de achteras verhoogt het risico dat u rechtdoor rijdt wanneer u een bocht wil nemen.

Samengevat: 

  • Alleen winterbanden bieden bij lage temperaturen de hoogst mogelijke vorm van zekerheid.
  • Winterbanden kunnen in tegenstelling tot zomerbanden niet ´bevriezen´. Dit garandeert zekerdere rijomstandigheden en meer comfort.
  • Moderne winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomerbanden en slijten, door het speciale silicamengsel, niet sneller. De vernieuwde rubbersamenstelling van winterbanden heeft er ook toe bijgedragen dat de slijtage en het rolgeluid van de band op een gelijk niveau ligt als van de traditionele zomerband.  

  • Winterbanden bieden u meer veiligheid en dus een aanzienlijk geringer risico op lichamelijk letsel en schade aan uw voertuig. Dat dit een positief effect heeft op de hoogte van uw verzekeringspremie (no claim) en uw eigen risico moge duidelijk zijn. Het is ook om deze reden dat het gebruik van winterbanden door de leasemaatschappijen aanbevolen wordt! 
     
  • In sommige Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. Mocht u hier een ongeluk krijgen/veroorzaken, kunt u in grote problemen komen wanneer blijkt dat u op zomerbanden reed. Daarbij komt dat de kosten voor winterbanden te verwaarlozen zijn. De aanschafprijs is in de meeste gevallen gelijk aan zomerbanden en uw zomerbanden slijten immers niet!

Ons gamma winterbanden bestaat uit: Bf-Goodrich, Bridgestone, Continental, Dunlop, Eurotyre, Firestone, Fulda, Goodyear, Hankook, Imperial, Kleber, Michelin, Pirelli, Semperit, Toyo, Uniroyal, Vredestein, Yokohama banden

Winterbanden voor ieder budget!