Bel ons 059 701200

 

Hoe kies ik de juiste band?

De banden vormen het enige contact tussen voertuig en weg. De veiligheid hangt dus af van een relatief klein contactoppervlak met het wegdek: voor een band van een personenwagen is het contactoppervlak met de grond ongeveer zo groot als een hand! Het is dus van groot belang om de banden continu goed te onderhouden en bij vervanging het juiste type te monteren.

Waarom nieuwe banden op de achteras monteren?

Ongeacht of u voor- of achterwielaandrijving hebt, adviseren wij u om de nieuwste banden op de achteras te monteren voor meer veiligheid in onverwachte en lastige situaties (noodstop, scherpe bocht, enz.), vooral op een natte ondergrond. Talrijke testen hebben aangetoond dat het veel gemakkelijker is om de vooras onder controle te houden dan de achteras. De voorbanden slijten doorgaans sneller dan de achterbanden, vooral bij voorwielaandrijving waar tegenwoordig bij de meeste auto’s sprake van is.

Mag ik verschillende banden monteren?

Volgens de Belgische wetgeving moeten de banden op één zelfde wielas aan de volgende criteria moeten voldoen: - van hetzelfde merk - met dezelfde maat - met hetzelfde profiel (tekening) - met dezelfde snelheidsindex (T, H, V, W, enz.) - met hetzelfde draagvermogen

Hoe verleng ik de levensduur van mijn banden?

** Controleer de bandenspanning van de banden één keer per maand * * Balanceren is nodig om trillingen tegen te gaan. Zo voorkomt u vroegtijdige slijtage van de banden, maar ook van de ophangingsonderdelen, de stuurinrichting en van de lagers ** Controle van de uitlijning. Zo voorkomt u een onregelmatige en abnormaal snelle slijtage van uw banden.

Meer informatie over uitlijnen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons bandengamma bestaat o.a. uit: Bf-Goodrich, Bridgestone, Continental, Dunlop, Eurotyre, Firestone, Fulda, Goodyear, Hankook, Imperial, Kleber, Michelin, Pirelli, Semperit, Toyo, Uniroyal, Vredestein, Yokohama banden

 

Vraag hier uw offerte